Bakkers met
smaak...
Onze winkels
Zakelijke markt
Online
Webshop

VERSPILLINGSVRIJ TOT EN MET DE LAATSTE BOTERHAM

Bakken, verpakken, vervoeren; we stoppen enorm veel energie in ons brood. Energie die de aarde opwarmt. Des te belangrijker dat we zo min mogelijk brood verspillen. Dus vries je brood in en maak van het oude brood wat lekkers. Want als je elke boterham eet, ben je lekker bezig voor de planeet!

 DE BESTE TIPS EN HEERLIJKE RECEPTEN

“Verspillingsvrij tot en met de laatste boterham. Doe je met ons mee? ”

1. Check je voorraad. Wat moet eerst op?
2. Maak een planning en boodschappenlijstje
3. Kijk, ruik en proef! Gebruik je zintuigen bij de THT-datum
4. Eet of vries in voor óf op de THT-datum
5. Zet je koelkast op 4 graden
6. Kook op maat
7. Weet waar je eten het best bewaart
8. Wees creatief met restjes
 
KLIK HIER voor alle verspillingsvrije tips
𝐂𝐑𝐎𝐔𝐓𝐎𝐍𝐒 🍞

Snijd het oude brood in blokjes. Roer 1 of 2 eetlepels olie door de broodblokjes. Bak de blokjes in een koekenpan. Voeg toe aan een salade of soep.

𝐖𝐄𝐍𝐓𝐄𝐋𝐓𝐄𝐄𝐅𝐉𝐄𝐒 🍳

Klop 1 ei los met 50 ml halfvolle melk en kaneel. Doop de oude boterhammen in het eimengsel. Bak het brood goudgeel met wat margarine of olie aan beide kanten in een koekenpan.

𝐁𝐑𝐎𝐎𝐃𝐏𝐈𝐙𝐙𝐀 🍕

Beleg een bakblik met oud brood. Doe er wat blokjes tomaat, kruiden, sardientjes uit blik, champignons en kaas (of andere restjes) op. Bak 10 minuten in de oven op 220 °C.

𝐁𝐑𝐎𝐎𝐃𝐐𝐔𝐈𝐂𝐇𝐄 🥮

Gebruik oud brood als bodem voor een quiche en maak een vulling van (overgebleven) groente. Bijvoorbeeld: stukje paprika, broccoliroosjes, sperzieboontjes, halve tomaat, steeltjes peterselie, een beetje melk en 2 eieren. Wat geraspte kaas eroverheen en klaar!

𝐁𝐑𝐔𝐒𝐂𝐇𝐄𝐓𝐓𝐀 🍅

Rooster oud (stok)brood. Beleg ze met een mix van stukjes tomaat, geperste knoflook, olijfolie, azijn, basilicum en peper.

KLIK HIER voor alle verspillingsvrije broodrecepten
 

 

Vragen? Mail naar verkoop@vermeulendenotter.nl of bel naar 073 511 24 06