Vermeulen den Otter

MVO

Wij maken er ons sterk voor dat onze producten op een verantwoorde wijze geproduceerd worden. Een goed inzicht in onze productieketen is een randvoorwaarde om dit te kunnen realiseren.

Waar mogelijk kiezen wij voor producenten die zich inzetten voor goede arbeidsomstandigheden.

Reductie van zout en suiker

Vermeulen & Den Otter voldoet reeds vanaf 2013 aan de norm van 1.8 % zout in brood.

In het kader van de voedselkwaliteit en met name waar het de gezondheid van de brood- en banketproducten betreft wordt door Vermeulen & Den Otter heel bewust met zout en suiker omgesprongen. De vraag naar gezonder voedsel neemt de laatste jaren alleen maar toe en omdat brood een van de belangrijkste, dagelijkse voedingsmiddelen is, heeft dat een behoorlijk effect. Dit heeft gezorgd voor zowel een zout- als suikerreductie. Ook dit draagt bij aan de kwaliteit van onze producten, want ons brood en banket moet niet alleen lekker zijn, maar ook gezond. Daarmee laat Vermeulen & Den Otter duidelijk zien hoe kritisch zij is op productkwaliteit.

Brownies & Downies

Vermeulen & Den Otter hebben Brownies & Downies Kaapstad van begin tot eind ondersteund.

De oprichters deden er echt alles aan om de stichting overeind te houden, maar hebben helaas door het corona virus het harde besluit moeten nemen om na 4 jaar te stoppen.

Ze hebben 60 jongeren met een beperking mogen opleiden en 20+ van hen hebben nu zelfs een vaste job!

Ook hebben ze veel mensen laten zien dat deze jongeren wel degelijk deel uitmaken van deze samenleving en dat ze met de juiste begeleiding echt goed kunnen werken!

Duurzaamheid

Een goed voorbeeld daarvan is Callebaut chocolade. De chocolade die in ons atelier wordt verwerkt, is gemaakt van kwaliteitscacao dat wordt geproduceerd door coöperatieven die deel uitmaken van Cocoa Horizons. Dit duurzaamheidsinitiatief werd mede mogelijk gemaakt door onze chocoladeleverancier Barry Callebaut. Deze maakt het mogelijk dat de leefomstandigheden van de Afrikaanse cacaoboeren en hun families verbeteren én dat u van eerlijke chocolade kunt genieten.

Voedselbank

In Nederland leven meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbank doet er alles aan om zoveel mogelijk gezinnen van een goed voedselpakket te voorzien.
Wij steunen inmiddels al vele jaren wekelijks de Voedselbank Den Bosch, en voorzien hen elke vrijdag van brood en soms wat lekkers.

Al voordat de voedselbank in 2006 landelijk opgericht werd, werd elke zaterdag ons overgebleven brood door een vrijwilliger met zijn eigen auto bij zo’n 16 huishoudens gebracht.
Voedselbanken werken uitsluitend met vrijwilligers, wil je meer weten of ook je steentje bijdragen: https://voedselbankennederland.nl/steun-ons/

 

Vragen? Mail naar verkoop@vermeulendenotter.nl of bel naar 073 511 24 06