Wat heb je nodig voor 4 personen:
8 sneetjes (oud) wit brood
12 speculaasjes (Vermeulen & den Otter)
3 eieren
150 ml melk
1 theelepel kaneel
2 eetlepels bruine suiker of riet suiker
1 klontje boter
Wat heb je nodig voor 4 personen:
8 sneetjes (oud) wit brood
12 speculaasjes (Vermeulen & den Otter)
3 eieren
150 ml melk
1 theelepel kaneel
2 eetlepels bruine suiker of riet suiker
1 klontje boter
Bereiding:
Neem een diep bord en klop hierin de eieren los. Roer vervolgens met een garde of vork de melk en suiker door het eimengsel heen, totdat de suiker volledig is opgelost. Verkruimel de speculaas (vijzel) en voeg dit toe aan het eimengsel. Haal de sneetjes brood door het eimengsel heen. Zorg dat het brood goed is doordrenkt. Strooi er nog wat verkruimelde speculaas overheen. Verhit de boter in de pan en bak de boterhammen stevig en goudbruin aan beide zijden. Bon appetit!